Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Etsitkö pelastusta?

 

 

 

Moni etsii pelastusta eikä tiedä, mitä se tarkoittaa. Ilosanoma kuuluu näin:

Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että Hän antoi ainokaisen poikansa, ettei yksikään, joka Häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma Hänen kauttansa pelastuisi. (Joh. 3:16, 17.)

 

Tie pelastukseen kulkee siis Jeesuksen kautta.

Jumala on antanut meille iankaikkisen elämän, ja tämä elämä on hänen Pojassaan. Jolla on Poika, sillä on elämä. Jolla ei Jumalan Poikaa ole, sillä ei ole elämää. (1 Joh. 5:11, 12.)

Jeesus sanoi hänelle: ”Minä olen tie, totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani (Joh. 14:6).

Ja Jeesus (...) sanoi: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti." (Matt. 28: 18-20.)

Se, joka ei kunnioita Poikaa, ei kunnioita Isää, joka on hänet lähettänyt (Joh. 5:23).

 

Kun ihminen lankesi syntiin, hänen yhteytensä Jumalaan katkesi.

Sillä synnin palkka on kuolema (Room. 6:23).

Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä. (1. Joh. 1:8).

Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla (Room. 3:23).

 

Jumalan pelastussuunnitelma oli lähettää poikansa Jeesus Kristus maan päälle.

[Jeesus] "itse kantoi meidän syntimme" ruumiissansa ristinpuuhun (1. Piet. 2:24).

häntä haavoitettiin meidän rikkomustemme tähden, runneltiin meidän pahojen tekojemme tähden. Rangaistus oli hänen päällään, että meillä olisi rauha (Jesaja 53:5).

Kristus kuoli meidän puolestamme (Room. 5:8), meidän syntiemme tähden (1 Kor. 15:3). Mutta Jumala herätti hänet kuolleista (Apost. 13:30). Hänet otettiin ylös taivaaseen ja hän istuutui Jumalan oikealle puolelle (Mark. 16:19).

 

Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus, kun me olimme vielä syntisiä, kuoli meidän edestämme (Room. 5:8).

Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme (Room. 6:23).

 

Ihmistä ei pelasta esim. se, että hän tekee hyviä tekoja tai kuuluu johonkin seurakuntaan. Nämä ovat hyviä asioita sinänsä, mutta ne eivät ole tie pelastukseen.

Miehen mielestä on oikea monikin tie, joka lopulta on kuoleman tie (Sananl. 16:25).

Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta – se on Jumalan lahja – ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi (Ef. 2:8,9).

Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa (Joh. 3:3).

 

Mitä Raamatussa sanotaan pelastuksesta?:

Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut (Apt. 16:31).

Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut; sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan (Room. 10:9,10).

Jokainen, joka huutaa avuksi Herran [Jeesuksen] nimeä, pelastuu (Room. 10:13).

Jeesuksen Kristuksen, Nasaretilaisen, nimessä [---]. Eikä ole pelastusta kenessäkään toisessa, sillä ei ole taivaan alla ihmisille annettu muuta nimeä, jossa meidän tulisi pelastua. (Apt. 4:10-12.)

Mutta kaikille, jotka ottivat hänet [Jeesuksen] vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä (Joh. 1:12).

 

Voit rukoilla yllä olevia asioita omin sanoin. Moni rukoilee myös tähän tapaan kiinnostuttuaan hengellisistä asioista (ns. syntisenrukous):

Rakas Jeesus, anna kaikki minun syntini anteeksi ja tule asumaan minun sydämeeni. Uudestisynnytä minut ylhäältä elävään uskoon. Kiitos, että saan olla pelastettu tässä ja nyt. Jeesuksen nimessä. Amen.

 

Voit katsoa omakohtaisia kokemuksia uskoontulosta tästä linkistä.

 

Hengellisiin asioihin voi tutustua tutkimalla Raamattua eli Jumalan Sanaa. Lukeminen kannattaa aloittaa Uudesta Testamentista ja Johanneksen tai Markuksen evankeliumista. Suosittelemme rukoilemista omin sanoin ja tutustumista kristillisiin seurakuntiin. Voit rukoilla Jumalan johdatusta, että löytäisit itsellesi sopivan hengellisen kodin. Minä johdatan heitä, kun he rukoillen kulkevat (Jer. 31:9).

 

Raamattua voi lukea myös netistä ja Raamattu-sovelluksen voi ladata kännykkään (Esim. Bible ja And Bible, joka on Raamattu Kansalle -käännös).

 

Kristillinen Web-TV -kanava: ONE WAY TV

 

 

Hän on elävä Jumala, ja hän pysyy iankaikkisesti. Hänen valtakuntansa ei häviä, eikä hänen herruudellaan ole loppua. (Dan. 6: 27.) 

 
 

 

 

©2018 Nooan Arkki ry - suntuubi.com